Anne Üniversitesi’n de Anneler Eğitime Devam Ediyor

Anne Üniversitesi Eğitime Devam Ediyor.

Yomra Yerleşkemizde Anne Üniversitesi annelerimize kapılarını açtı. Yomra Belediyesi ve Avrasya Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Anne Üniversitesi toplumsal kalkınma için; sağlıklı düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi gibi özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli aile olduğu inancıyla eğitim programı geliştirdi. İlk dersi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz ÖZORAN verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Aşkın ASAN Anne Üniversitesi’ni ziyaret etti.

anne7 anne10

Avrasya Üniversitesi ve Yomra Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Anne Üniversitesi” yoluyla çocuk gelişimi süreçleri ve çocuğun ruhsal ihtiyaçları gibi birçok konuda anneler eğitilmesi planlanmakta.

“Anne Üniversitesi” bir ay boyunca haftada bir gün cumartesi günleri Avrasya Üniversitesi’nde; “İnsan İlişkileri ve İletişim, Medya Okuryazarlığı, Sağlık Bilgisi ve Bilinci, Anne- Çocuk Ruh Sağlığı, Aile İçinde Anne –Çocuk, Vatandaşlık, Toplumsallaşma, Girişimcilik” gibi dersler verilecektir.

anne1

Amaç

• Annelerin kendini tanıması, geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmesine yardımcı olmayı sağlamak,
  • Annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak,
  • Annelerin özgüvenini ve kendilerine olan saygılarını artırmak,
  • Üniversiteye gitme fırsatı bulamamış annelerimizin üniversite ile tanışmalarını sağlamak,
  • Üniversite toplum buluşmasını sağlamak.

anne10 anne6

Avrasya Üniversitesi ve Yomra İlçe Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Anne Üniversitesi’nde her anne ve anne adayı eğitimlere katılabilecek.

En az okur-yazar düzeyinde, üniversite eğitimi alma şansı olmamış anne ve anne adaylarını, ayrıca üniversite mezunu ancak bilgilerini güncellemek isteyen tüm anne ve anne adaylarını eğitimlere katılmaya davet ediyoruz.

anne3“Anne Üniversitesi” eğitiminin tamamlanmasının ardından katılımcılara Avrasya Üniversitesi ve Yomra İlçe Belediyesi onaylı sertifika verilecektir.

Katılım ücretsiz olup, tamamlanan kontenjan doğrultusunda eğitim-öğretim 23 Mayıs 2015 tarihinde başlaması planlanıyor. Talep olması halinde bir sonraki program hemen planlanacaktır. Ulaşım Yomra Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Trabzon sınırları içerisinde yaşayan anne ve anne adayları,  ikametgâh adresleri ve kimlik belgeleriyle kayıt yaptırabilecekler.

anne4

Facebook Adresi: https://www.facebook.com/groups/anneuni/

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Proje Sorumlusu: Seda TURHAN

Tlf: 0530 963 8404

DERS PROGRAMI 1.HAFTA 2.HAFTA 3.HAFTA 4.HAFTA
23MAYIS 30MAYIS 6HAZİRAN 13HAZİRAN
10:00-10:45 AÇILIŞTANIŞMA  Vatandaşlık(1)Uzman Pınar ÖŞMESefa AYDIN

Aile İçinde Anne ve Çocuk(1)Öğr. Gör. Feyza Nur YÜCETEPETuğçe KARADENİZ

Ailede Çocuk Ruh Sağlığı(1)Yrd. Doç. Dr. Leyla AYDEMİRTuğba ODABAŞI

10:50-11:35 Vatandaşlık(2)Uzman Pınar ÖŞMEMehmet KILIÇ

Aile İçinde Anne ve Çocuk(2)Öğr. Gör. Feyza Nur YÜCETEPEHilal DEMİRBAŞ